Kaedah Analisis Keperluan Latihan Berasaskan Kompetensi (TNA)

Kursus Kaedah Analisis Keperluan Latihan (TNA) Berteraskan Kompetensi kini dibuka lagi! Kursus ini memberi peluang kakitangan anda memahami pendekatan dan kaedah strategik untuk meningkatkan keberkesanan dan impak latihan dan pembelajaran dalam membina organisasi dan individu yang cemerlang.
Irshad HR Consulting 𝘁𝗲𝗹𝗮𝗵 𝗺𝗲𝗻𝗷𝗮𝘆𝗮𝗸𝗮𝗻 𝗹𝗲𝗯𝗶𝗵 𝟯𝟬 𝗽𝗿𝗼𝗷𝗲𝗸 𝗧𝗡𝗔 untuk pelbagai organisasi besar sama ada dari sektor kerajaan serta korporat. Jom hadiri kursus ini untuk mendapatkan 𝗽𝗮𝗻𝗱𝘂𝗮𝗻 𝗱𝗮𝗻 𝗸𝗮𝗲𝗱𝗮𝗵 𝗽𝗿𝗮𝗸𝘁𝗶𝗸𝗮𝗹 untuk membuat TNA berasaskan Kompetensi.
KANDUNGAN KURSUS
 1. KONSEP DAN KEPENTINGAN ANALISIS KEPERLUAN LATIHAN (TNA)
 2. PENDEKATAN TNA BERASASKAN KOMPETENSI
 3. PERSEDIAAN DAN PERANCANGAN PROJEK TNA
 4. MENGANALISIS KEPERLUAN KOMPETENSI
 5. MEMBINA “PELAN LATIHAN” (LEARNING ROADMAP)
 6. MENGANALISIS JURANG KOMPETENSI (COMPETENCY GAP)
 7. MEMBANGUNKAN PELAN LATIHAN BERKESAN
 8. MENYEDIAKAN LAPORAN TNA

 

ISTIMEWA:

 • Menggunakan sistem i-TRANS untuk aplikasi TNA berteraskan kompetensi!

TARIKH

 • 21-23 November 2023

LOKASI

 • Tamu Hotel & Suites, KL

FASILITATOR

 • Hj Shamsul Bahri ditauliahkan sebagai Jurulatih & Perunding bagi perkhidmatan Analisis Keperluan Latihan (TNA) oleh Pembangunan Sumber Manusia Berhad (PSMB). Beliau berpengalaman selama 20+ tahun mengendalikan program
  latihan dan Konsultansi Projek TNA untuk pelbagai organisasi di Malaysia, Brunei Darussalam dan Timor Leste. Berkelulusan Ijazah Sarjana Muda Pengurusan Perniagaan daripada Universiti Utara Malaysia, kini beliau merupakan Pengurus Besar (Pengurusan Operasi) di Irshad HR Consulting.

Share this:
error: Content is protected !!